Irene Gammeljord har sendt nedenstående lille fortælling om et køkkenholds udfordringer til fællesspisning i klubhuset. Læs den, til glæde og inspiration - og som reminder om, at vi har et fælles ansvar for, at vores gode fællesspisning skal blive ved med at fungere :)

"Jeg havde den store fornøjelse, sammen med tre medkokke, at lave mad for klubben den 1. maj. - Steen, Mads (hvis datter løber i klubben) og naturligvis Peter.

Pr. mail afstemte vi slagets gang, dvs. menu og mødetid i køkkenet. Jeg er normalt lidt svær at skræmme, men vi planlagde at lave mad til 90 personer, hvilket gav lidt sommerfugle i maven mht. komfur og øvrig køkkenkapacitet. Jeg startede med en Bilka-sprint på 20 minutter, inkl. parkering og pakning, så det føltes som en god start. 😊

Menuen var mørbradgryde med ris, salat og flutes. Opskriften lyder:
3 kg.    Bacon
6 kg.    Mørbrad
3 kg.    Pølser
6 kg.    Løg/porre
16 gl.    Champignon
3 sp.    Paprika
1 l.    Fløde
9 kg.    Ris (ca.1 dl. per person)
5 stk.    Salathoveder
30 stk.    Tomater
4 ps.    Grønne ærter
3 fl.    Dressing
6 kg.    Gulerødder
75 stk.    Mini flutes
Pris i alt 1157 kr.

Vi havde tidligere fået afstemt, at der ca. skal være 1 dl. ris per person, men det holdt ikke denne gang. Ærgerligt var det dog at opleve madspild, og især at der blev skrabet meget ris i skraldespanden, mens flere, der kom fra badet, ikke nåede at få ris. Tillad mig at komme med den opfordring, at man starter med en lille portion, og venter med at tage 2. gang indtil man ved, om man kan spise mere, og indtil alle har fået første gang. Det er ikke muligt at få mere igennem køkkenet.

Vores arbejdsplan var: Jeg startede i køkkenet kl. 16, mens Steen, Mads og Peter ankom kl. 17. Bekymringerne blæste hurtigt væk, da samarbejdet var godt og teamet fantastisk. Der var fart over feltet, og vi nåede det lige til (lidt over) kl. 19.

Herefter oprydning til kl. 21, med fantastisk hjælp fra Henning og Helle, der var behjælpelige med borde og gulve i fællesrummet. Tak!

Hjemmesiden https://www.dk-kogebogen.dk/ er alletiders med menu mv.

Til alle kokke: God fornøjelse med madlavningen!"