Læs først: "web - Skriv indlæg". Denne vejledning bygger direkte ovenpå.

Udgangspunkt: Du har allerede en stribe billeder på Picasa. (Hvis du selv er Picasabruger, kender du metoden - ellers har klubben et fælles album, du kan bruge - vejledningen her vil ikke omtale dette nærmere.)

Billederne skal være samlet i et album. Dette album skal nu "deles".

Klik på titlen eller billedet for det pågældende album.

I højre side af skærmen kan du redigere adgangsforholdene for albummet. De bør være som vist herunder. Klik om nødvendigt på rediger for at ændre dettte. (Valget ligger i en menu med navnet Synlighed.)

Nu skal du oprette et link til albummet.

Klik på Opret link til dette album

Der præsenteres to måder at lave linket. Vi skal bruge al den tekst, som står i den linje, der hedder noget med at integrere . Der står meget mere, end man kan se på én gang, men når man klikker i denne linje, markeres det hele, så du kan kopiere teksten.

Nu skal du logge ind på hjemmesiden og klikke på Opret et nyt indlæg.

Skriv en passende overskrift. Det giver mest orden i bagbutikken, hvis du starter titlen med ordet "Billeder".

Du skal ikke selv skrive noget tekst - derimod skal den lange kode-smøre fra picasa indsættes korrekt. Det gør du ved at klikke på knappen HTML.

Derved åbnes et nyt vindue.

Indsæt koden fra Picasa. Resultatet ligner billedet herunder. Klik på Update.

Derved lukker det ekstra vindue, og resultatet ser ud i stil med dette (herunder til venstre):

Nu nærmer vi os...

Klik først en enkelt gang på billedet, så bl.a. knappen med lænken bliver markeret og klik dernæst på denne knap.

Der åbner et nyt vindue - indstil Target som vist herunder, og klik Update:

Så mangler du bare at sætte den rigtige kategori for indlægget:

Og selvfølgelig skal du også huske at klikke på Gem til allersidst!

Nu kan alle gå ind i menuen Mest for Medlemmer /  Billeder og komme videre til dit album.

Vil du slå lidt på tromme for de nye billeder, skriver du blot endnu et indlæg. Vælg f.eks. kategorien O-oplevelser, og skriv lidt om hvad billederne viser. For at indsætte et link til indlægget med Picasa-linket, kan du bruge knappen Artikel neden under skrivefeltet. Den giver mulighed for at bladre frem til titlen på indlægget og opretter derefter et link.