Kære ungdomsløbere!

Så er den lange vinter ved at være forbi. Mange af jer har deltaget i den ugentlige vintertræning for ungdomsløbere på Novaskolen, men i næste uge starter sommersæsonen 2022 op. Det betyder, at fra på onsdag d. 30. marts har vi igen fælles klubtræning hver onsdag, første gang som sædvanligt fra klubhuset ved Vejle Atletikstadion og med løb i Nørreskoven.

Ungdomstræning er hver gang kl. 17.15 til 18.30. Efter træning er der fællesspisning, når træningen er i Nørreskoven. Den samlede træningsplan kan ses på hjemmesiden.

Ungdomstræningen er som sædvanligt delt op på følgende hold (aldersangivelse er ca.-tal):

  • Mini (-7 år) Træner: Karina
  • Begynder (8-10 år) Trænere: Ulrika, Dorthe, Jonas
  • Let (10-13 år) Trænere: Lars, Morten, Johnny
  • Mellemsvær/svær (13- år) Træner: Rikke

De fleste af jer ved hvor I skal være, men trænerne skal nok snakke med jer om det, hvis I er i tvivl. En del af jer vil skulle op på næste hold i forhold til i efteråret.

Når vi træner i Nørreskoven, hvilket er ca. hver anden gang, vil vi lave en særlig ungdomstræning, hvor vi sætter fokus på forskellige o-tekniske færdigheder, inden vi løber vores bane. Øvelserne tager primært udgangspunkt i et nyt materiale, som DO-F har udarbejdet. De kalder det TBU – Træning for Børn og Unge. Det glæder vi os meget til! Vi har også sat et sluttidspunkt på for træningen i Nørreskoven, fordi vi gerne vil lave en fælles afslutning på holdene, inden vi skilles eller går i bad og til fællesspisning. Når vi træner i andre skove, er der også mødetid for ungdom kl. 17.15, hvor vi har fælles opstart på holdene, inden vi løber vores bane. Her er der ikke altid fælles afslutning, men der vil være en træner, man lige skal runde af med.

I 2022 vil vi gerne sætte fokus på at være gode til at komme ud til divisionsmatcher og andre åbne løb. Det er en del af orienteringssporten, og der er altid en særlig stemning, når vi er ude til åbne løb sammen med klubkammerater og sammen med gamle og nye o-venner fra andre klubber. Vi laver en oversigt til jer, som I kan hænge op hjemme på køleskabet. I får den til den første træning, og den viser de træninger og løb, der er i 2022, og fremhæver de løb, der er særligt velegnede for ungdomsløbere. Desuden holder vi et lille info-møde, især for familier/forældre til nye(re) ungdomsløbere, hvor vi vil fortælle lidt om årets gang, muligheder og forventninger. Infomødet bliver onsdag d. 20. april efter fællestræning og inden fællesspisning.

Og mens vi er ved emnet åbne løb, lige et lille hint: Sæt allerede nu x i kalenderen søndag d. 24. april, hvor årets første divisionsmatch løbes i Palsgård Skov ved Nørre Snede. Stævnepladsen bliver ved Vester Palsgård Skovmuseum, et fantastisk dejligt sted 😊

Vi glæder os til at se jer på onsdag d. 30. marts!
Mange glade o-hilsner fra trænerne