I uge 27 drog 13 ungdomsløbere fra OK Snab under 13 år sammen med 8 voksne Snab’ere på U1 orienteringsløbslejr i det vestjyske. I alt var 74 børn og voksne fra Syd-kredsen samlet på Kronhedelejren i 5 dage. På sommerlejren trænes orienteringsløb på mange forskellige måder. Helt traditionelt løber børnene et til to orienteringsløb om dagen. Herudover øves start fra startboks, når der afvikles stafet og den berømte Kronhede-sprint. Endelig øves orienteringsløb også på en mere alternativ måde via Huske-O og go4o.

 

Hvad er U1?
U1 er ungdomstræning for orienteringsløbere op til 13 år. Børn under 10 år kan deltage med en forælder eller en anden voksen der er trygge ved. U1 afholdes i regi af de 3 orienteringskredse, som Danmark er opdelt i. OK Snab er en del af Sydkredsen.
Der afholdes i Sydkredsen 4 ture for U1-løbere om året. 3 weekendture (i november, januar og februar) samt 1 sommerlejr (oftest 5 dage i uge 26)

Vi har været med på de sidste 4 års sommerlejre, og en del weekend kurser, og nyder meget at have mulighed for at træne orienteringsløb så mange dage i streg. Men mest af alt er U1 weekender og sommerlejr hygge, samvær og sjov for en masse børn og voksne på tværs af orienteringsklubberne i Syddanmark. Børnene har fået en masse venner fra de andre klubber, som de nyder at møde til stævner rund i landet. Det er som voksen helt særligt at opleve børnenes gensynsglæde, og de relationerne børnene har på tværs af klubber og aldre. Udover orienteringsløb, bliver der på sommerlejren spillet rundbold, fodbold, leget gemmeleg, flettet hår, spillet brætspil, læst historier, lavet bål og meget, meget mere. Helt særligt er de 2 dage, hvor frokostpauserne bliver holdt ved badesøer, hvor det er muligt med en dukkert i det kolde vand. Og allermest ser børnene frem til de to eftermiddage, hvor træningerne afsluttes med en tur forbi ABC Lavpris, hvor der må købes for 25 kr. snolder.

Det er ikke kun børnene, der løber orienteringsløb på sommerlejren. De ældste løbere arrangerer et orienteringsløb for de voksne. Til dette løb klæder de voksne sig ud og bliver udfordret af poster, der er placeret i den lokale sø eller godt gemte poster ved store sten eller i meget tæt bevoksning.

Vi glæder os allerede til det næste U1 arrangement til november.
Familien Gade