Det er ikke kun MTBO-rytterne der har været i kamp her i weekenden. I Grib Skov blev der afviklet testløb i både Sprint, Mellem-distance og Lang-distance, og det blev igen til mange flotte resultater til de unge løbere med samlet set 4 guld, 2 sølv og 3 bronze medaljer til OK SNAB løberne - stort tillykke!

Læs hele Eva's spændende beretning her - med alle podieplaceringerne:

Beretning fra Testløb til EYOC og JWOC i Grib skov 2021

Længe har der været et stort kryds i kalenderen i denne juniweekend (11-13.6), for fredag, lørdag og søndag blev der løbet om pladserne til Junior-VM og Ungdoms-Europamesterskaberne.

I H/D 16 klasserne skal der udtages hhv. 4 herrer og damer til at løbe Ungdoms-Europamesterskab (EYOC) i Litauen i slutningen af august og for Juniorerne gjaldt det pladserne om at repræsentere Danmark ved Junior-Verdensmesterskaberne (JWOC) i Tyrkiet i september måned. Med sommerfugle i maven tog tre OK SNAB familier (Edvardsen, Kristiansson, Örnhagen Jørgensen og Hanne Staugaard) turen over bælter og sund til Hillerød, hvor testløbene løb af stablen.

Fredag var der sprint på programmet. Her viste både Jeppe E og Linus gode takter i H20. Linus trak det længste strå og vandt! Et lille stykke efter var Jeppe og blev nr 3. Imponerende præstationer af de to juniorherrer! I dameklassen D20 måtte undertegnede og andre bøje sig i støvet for Malin, der løb sig til guldet med en betryggende margin. Selv bommede jeg en af de første poster og endte længere nede på listen som nr. 8. Det blev altså dobbelt OK SNAB-sejr i juniorklasserne! Axel og Rasmus, der normalt løber H14, prøvede kræfter mod de store i H16 og viste, at de også kan begå sig i det felt.

Det blev lørdag morgen; Vi skiftede vi de flade sprintsko og by-arenaen ud med bøgepur, bregner og o-sko. Der var nemlig mellem-distance på programmet. Både Jeppe og Linus holdt sammen på deres løb i H20, og igen blev det marginalerne, der skilte dem. Denne gang med omvendt fortegn, og Jeppe var hurtigst af alle herrejuniorer skoven i dag! Således var første og anden pladsen besat af OK SNAB løbere!

Selv var jeg revanchelysten og løb godt uden større bom, hvilket placerede mig øverst på resultatlisten i D20. Malin løb også et flot løb, men et par fejl kostede - løbet rakte alligevel til en tredjeplads. Igen i dag blev det altså OK SNAB sejre og podie-placeringer i både herre- og damejuniorklassen. I de øvrige klasser stillede Axel og Rasmus til start i H14 og løb fine løb. Hanne, Ulrika, Flemming og Björn var også ude og finde poster i Gribben. Efter løbet nød vi eftermiddagssolen med kaffe-slabberas og is. (Se billede)

Søndag bød på en krævende langdistance i Grib skov. Både Jeppe og Linus havde en blandet oplevelse i skoven i H20, og Linus ender som nr 3, og Jeppe bliver nr 6. Malin holder den gode statistik og løber hjem i dagens næstbedste tid i D20! Undertegnede havde en hård dag i skoven med bom og trætte ben.

Alt i alt har weekenden budt på mange glæder - både i byen, skoven og på Frederiksværk Camping, hvor Kristiansson, Edvardsen og Örnhagen Jørgensen holdt til.
Udtagelsen til Junior-VM og EYOC vil først ske efter yderligere 3 testløb, der er en del af “Danish Spring” i start august.
(Fotos er lånt af FIF Hillerøds FB side samt egne)