To hurtige DM'er blev afviklet her i weekenden, og man må sige, at OK SNABs farver blev vist frem på fornemste vis. Ikke mindre end 6 medaljer om lørdagen i den individuelle sprint: Guld til Eva (D18), Axel (H14), Linus (H20) og Sølv til Malin (D20), Jeppe E (H20) og Ulrika (D50). Og hvorfor hvile på laurbærerne? Søndagens Sprint-stafet resulterede i yderligere 2 guld-medaljer: Rasmus, Ella og Axel (D/H16) og Eva, Linus, Jeppe E og Malin (D/H21). Helt utroligt flotte resultater - kæmpe stort tillykke!!

Læs hele den hæsblæsende beretning skrevet af Jeppe E - det har i dén grad krævet sin mand/kvinde at holde hovedet koldt på banerne!

Beretning fra DM sprint 2021:

Ved lørdagens Danmarksmesterskaber i Sprint på DTUs Campus i Kongens Lyngby stillede 13 Snab'ere til start i blændende solskin. Løbsområdet bød mestendels på campusområde, bygningskomplekser og åbne områder, men også et teknisk og komplekst boligområde med mange hække og forbudte områder.

Corona-restriktionerne har som bekendt ikke helt sluppet sit tag endnu, så derfor var start-tidspunkterne for de enkelte klasser fordelt over dagen. Eliteklasserne skulle afgøres først og her ligger Eva Örnhagen stærkt fra land ved at tage en sikker guldmedalje i D18 med 47 sek. ned til næste i klassen. Lidt mere spænding er der i D20, hvor Malin Agervig løber tæt op med Hedvig Gydesen fra Melfar OK - i sidste ende trækker Hedvig dog fra og Malin tager en flot sølvmedalje kun 6 sek. efter.

Ligeledes skulle det blive tæt for Snab'erne i H20! Jeppe Edvardsen lægger hårdt ud og fører midt på banen med 19 sek. ned til Linus Agervig. Linus leverer dog en stærk præstation på den sidste del af banen og slår Jeppe med 4 sek. OK Snab vinder altså både guld og sølv i denne klasse....med hele 1.42 ned til tredjepladsen!

I H14 følger Axel Örnhagen i sin storesøsters fodspor og vinder guldet med en margin på 15 sekunder til andenpladsen. Dagens sidste medaljetager var Ulrika Örnhagen i D50, der tager en sølvmedalje 32 sek. efter 1. pladsen.
Sidst, men ikke mindst, præsterede Björn Kristiansson at tage en flot 2. plads i H50. Han løb dog uden for konkurrencen grundet sit svenske pas, og det blev altså til 6 medaljer til OK Snab på det individuelle sprint.

Søndag stod den på Danmarksmesterskaberne i Sprintstafet i samme område som lørdag. Der var lagt op til intens og tæt konkurrence for OK-SNAB's tre stafet-hold: H/D16, H/D21 og H/D45.

Igen var starterne spredt ud mellem kl. 9.00 og 14:15, og det var vores dygtige ungdomsløbere, der først blev sendt i kamp i et stærkt felt i H/D16 klassen med hele 21 hold. På førsteturen kommer Rasmus Edvardsen godt fra start og formår at sende Ella Kolstrup Hansen ud kun 13 sek. efter det førende hold. Et par stykker af de konkurrerende hold er allerede her ude af medaljekampen pga. en del fejlklip på den sidste del af banen, som er meget teknisk og kræver fuld kortkontakt.
Ella henter hurtigt det førende hold og holder dem bag sig, indtil hun sender Axel Örnhagen ud på sidsteturen med kun 1 sek. ned til holdet fra FIF Hillerød. Axel trækker dog fra ude på banen og løber dermed holdet ind til en flot guldmedalje i H/D16. Ungdomsløberne gentager dermed succesen fra DM sprintstafet i 2019, hvor selvsamme hold også tog guld, dengang dog i H/D12.

Næste stafet-hold i ilden var i H/D45 med Bjørn Kristiansson, Ulrika Örnhagen og Flemming Jørgensen. Holdet ligger længe godt i konkurrencen, men med en fejlstempling i det tekniske område lige inden målgang på sidste-turen, måtte de se sig ude af konkurrencen.

Slutteligt skulle H/D21 klassen afgøres under den bagende sol. I denne klasse skal holdene bestå af fire løbere til forskel fra de andre klasser. Her ligger gårsdagens guldmedalje-tager Eva Örnhagen stærkt fra start og trækker fra hele feltet allerede ved de første gaflinger på banen. Hun kommer først gennem publikumspassagen med et lille hul ned til den garvede landsholdsløber Emma Klingenberg - Fåborg OK, og med ca. 1 min. til resten af feltet. Emma får dog også indhentet Eva på den sidste og tekniske del af banen og kommer i mål 4 sekunder foran Eva - Emma havde dog ingen andentursløber, så Eva sender Linus Agervig alene ud på andenturen med 1:08 ned til nærmeste forfølger. Linus holder forspringet på lige over 1 min gennem hele banen, og kan efter et flot og stabilt løb sende Jeppe Edvardsen ud på tredjeturen. Igen viser holdet sine kvaliteter og forspringet på 1 min er det samme, da Jeppe sender Malin Agervig ud på sidsteturen. Malin løber en flot sidstetur og sikrer dermed stafet-holdet guldmedaljen med 1:28 ned til andenpladsen fra OK Pan.

Alt i alt et fantastisk flot løb af de fire juniorer, der fik vist at OK Snab har niveauet til at være med blandt de allerbedste!!