Hermed en kort status inden sommerferien for alvor tager over.

Efter en lang vinter var vi mange, der glædede os til forårssæsonen. Nordjysk 2-dages i Skagen, Påskeløb på Rømø, divisionsmatcher og ikke mindst de ugentlige klubtræninger onsdag aften. Men vi nåede desværre aldrig dertil. Umiddelbart inden vi skulle i gang tog corona over, og alt blev aflyst.

Der har derfor ikke været aktiviteter i klubregi en stor del af foråret. Et lille plaster på såret har dog været en ny form for aktivitet – nemlig print-selv-træning. Det har til dels kunne give afløb for oløbstrangen, og jeg har selv været rigtig meget rundt i Midtjylland for at løbe print-selv. Det er dog ikke en fuldgyldig erstatning. Vi mødes jo ikke, og fællesskabet i sporten lider. Kvaliteten er naturligvis heller ikke den samme som ved åbne løb, og hvis man er en af dem der gerne vil konkurrere, er der også grænser for, hvor sjovt det kan blive. Men vi har lært at bruge O-Track og mange har nydt fleksibiliteten.

Ungdomsafdelingen startede op på onsdagstræningen i maj. Først opdelt i grupper af maks. 10 og senere, da der blev åbnet op for at 50 personer måtte samles, kunne vi også tilbyde klubtræning efterfølgende. Ungdomstræningen har været godt besøgt på trods af restriktionerne. Det har været meget positivt. TVO har også været i gang med træningen siden maj og har haft fuld besætning.

Corona-pausen er også blevet benyttet til at få vores to eksisterende FindVej-projekter opdateret. Både projektet i Søndermarksskoven og projektet i Nørreskoven er blevet udvidet med flere poststolper, og der er lavet en lang række gode baner med tilhørende kortmateriale til fri download. Nu har vi et meget fint tilbud til dem der gerne vil prøve o-løb når det lige passer, til løbere der kommer forbi, eller til vores egne medlemmer.

Til august håber vi på at være tilbage med den normale onsdagstræning. Det har vi som klub behov for. Den ugentlig samling i klubben er et vigtigt element i klubbens liv, den kan vi ikke undvære i længden. Der arbejdes på at få tilrettelagt et introduktionsforløb for nye. Vi tror, at der står en del og venter i kulissen for at komme i gang med o-løb.

Allerførst i august arrangeres der en ungdomstur til Fjerritslev (6-9. august). Vi har fået støtte fra puljen til sommerferieaktiviteter til at afholde denne. Et af målene med turen er fastholdelse af børn og unge, især fordi U1-sommerlejren ikke kunne afholdes på normal vis. Det bliver godt, og vi håber på at rigtig mange vil deltage.

Efterårssæsonen vil desværre ikke være helt normal. Sporten vil stadig være præget af corona, men der er dog trods alt indbudt til åbne løb (eller rettere – løbene er ikke blevet aflyst). Først for ligger Jysk-Fynske Mesterskaber i Velling-Snabegård d. 16. august. Det er et interessant og flot terræn, sidst benyttet ved Junior VM i 2019. Kom og prøv det!

Sidst i august følger DM Sprint og DM Mellem i på Nordsjælland. Her er jeg sikker på, at en stor delegation fra OK Snab også vil deltage. Senere på sæsonen følger flere DM’er – DM Lang, DM Nat og DM Ultralang. Men hvis du ikke lige er til DM’er, er der også andre muligheder i form af mindre kredsløb både i Sydkredsen og Nordkredsen. Hele programmet kan ses i O-Service. Jeg håber vi ses på stævnepladsen til nogle af disse løb!

I skrivende stund er der usikkerhed omkring gennemførelse af årets divisionsturnering. Første match blev aflyst, og anden match bliver måske desværre også aflyst.

Corona-krisen betød jo også at VM ikke kunne gennemføres. Efter lange forhandlinger med vores samarbejdspartnere lykkedes det os heldigvis at undgå en aflysning og få det udskudt til 2022. Vi har netop fået fastlagt datoerne for det nye VM. Det bliver 29. juni – 3. Juli. Det sidste løb søndag d. 3. juli kommer til at foregå i Vejle. Vi er rigtig glade for den løsning. Vi kan se frem til et stort og festligt sommer-event med publikumsløb og mange tilrejsende publikumsløbere.

Det er lidt underligt at tænke på, at det netop er i dag vi skulle have afviklet det første løb til VM. Det dårlige vejr slipper vi forhåbentlig for i 2022.

Forløbet med aflysninger osv. har også medført en del omorganiseringer i den hjemlige løbskalender. Vi skulle sammen med OK Gorm have arrangeret påskeløb i 2022, men da HTF ønskede at rykke et år for at holde deres påskeløb på Rømø næste år, måtte vi også rykke vores påskeløb. Vi havde meldt ind på at lave DM Mellem i 2024, og da HTF skulle lave DM Mellem i 2021, hvor de nu også har påskeløb, har vi byttet arrangørrolle med dem. Det betyder, at vi allerede skal arrangere DM Mellem næste år (sæt derfor kryds i kalenderen d. 28. August 2021). Lone Rasmussen er stævneleder, og vi planlægger at lave det i Grejsdalen. De indledende øvelser er allerede gået i gang.

Påskeløbet har vi sammen med Gorm fået flyttet til 2024, men inden da har vi i 2023 også budt ind på at arrangere DM Lang. Vi går en travl tid i møde, men vi er også en stor klub med mange kræfter!

Alle ønskes en god sommer og på gensyn i august!

Flemming 3. juli 2020