Det danske Juniorlandshold gjorde det rigtig godt ved årets Junior VM. Der blev ikke hentet medaljer, men løberne sikrede sig en række rigtig gode og lovende placeringer i konkurrencerne, hvor ca. 160 af hvert køn fra i alt 41 lande deltog.

Billedet er fra kvalifikationen til mellemdistancen, hvor OK SNAB's Morten Örnhagen Jørgensen og 4 af de andre danske herre-løbere sikrede sig en af de kun 60 pladser i A-finalen.

Generelt løb Morten nogle gode og stabile løb og kan være rigtig godt tilfreds med sin indsats.

Ved Sprinten søndag var 3 af pigerne og 2 af drengene i top 20 med en 7. plads som bedste placering.

På langdistancen mandag var Hedvig fra OK Melfar bedst placerede dansker med en flot 15. plads. Hele 4 danske piger løb sig i top 30. 2 af drengene placerede sig på en delt 18. plads som bedste danske herreløbere.

Onsdag blev der løbet kvalifikation til mellemdistancen. Her kvalificerede også 5 af de  danske piger sig til A-finalen. De sidste 2 danskere blev begge nr. 21 i deres heat og var dermed blot 1 placering fra A-finalen.
På selve mellemdistancen torsdag løb Agnes Kracht sig til en flot 6. plads og kom dermed på podiet.
De danske løbere hentede desuden to 9. pladser og en 11. plads på mellemdistancen.

Fredag sluttede det flotte og velarrangerede stævne med stafet. I den indbyrdes konkurrence tæller et hold fra hver nation. Her opnåede begge de danske 1.hold en flot 7. plads, hvor Morten Örnhagen løb førsteturen på herreholdet.

Ud over intense konkurrencer på gode baner i varierede og udfordrende terræner, og den erfaring og inspiration et sådant internationalt mesterskab giver, handler JWOC også om at lære hinanden at kende og skabe venskaber på tværs af nationer. Så på hviledagen tirsdag blev der leget og hygget, og mesterskabsugen blev rundet af med party fredag aften.