Med et suverænt løb sikrede Malin Agervig Kristiansson sig GULD i D-18 på Sprintdistancen ved de europæiske ungdomsmesterskaber (EYOC) i Grodno i Hviderusland.

Malin førte løbet fra post 3. Hun vandt i tiden 11:12 og med hele 31 sekunder til nr 2. En imponerende indsats - og en afslutning for Malin på EYOC der ikke kunne være mere velfortjent: Dagen før afbrød Malin sit løb på langdistancen for at hjælpe en tilskadekommen løber. Af stræktiderne ses, at Malin faktisk førte D-18 fra post 3 til post 8, hvorefter hun har afbrudt sit løb. En flot og uselvisk handling man skal og bør udvise, men som ikke desto mindre afkræver den største respekt.

Eva Örnhagen Jørgensen hentede en flot 18. plads på langdistancen. Trods sine kun 16 år løb Eva i D-18, hvilket gør resultatet endnu mere imponerende.

Linus løb også en rigtig god langdistance og blev med en 33. plads bedst placerede dansker i H-18. I alle klasser deltog ca. 100 løbere.

Lørdag blev der løbet stafet. Her løb Eva med den næst-hurtigste 2. tur sit hold fra en 16. til en 10. plads. En rigtig flot indsats igen i D-18. Holdet sluttede som nr. 11 ud af 27, en absolut godkendt placering.

I H-18 lagde Jonas Gabs super flot ud for det danske hold. Jonas er Melfar-løber, men han er også passivt medlem i OK Snab, foruden at han er med i Team Vejle Orientering. Jonas sendte Linus i skoven som nr 2 og efter et flot løb kunne Linus sende tredjeturen i skoven som nr 4. Samlet sikrede holdet sig en rigtig flot 7. plads, kun 2 minutter fra en podieplacering.
Det danske H-16-hold blev nr 5 og D-16-holdet nr 7 (hver især af 25 hold).

Alt i alt var der rigtig gode præstationer fra de danske løbere - og altså ikke mindst fra de 3 Snab-ere. Det forlyder, at flere løbere blev ramt af en madforgiftning lørdag middag, hvilket desværre påvirkede flere af løbernes præstationer ved søndagens sprint.

For løberne er det vigtigste formål at hente erfaring fra et internationalt mesterskab, men de danske løbere har bestemt vist, at de har noget at byde på - også internationalt. Tillykke til alle med den flotte indsats!

Læs evt. mere om løbene på do-f.dk.