I weekenden blev de sidste to DM ‘er i år afholdt.
Lørdag var der DM stafet i Vrøgum øst, og om søndagen var der DM lang i Gyttegård. Som altid til DM var der et stort fremmøde af orienteringsløbere fra hele Danmark. Det er ikke kun eliten der indbyrdes løber om sejren, alle kan være med, på hvert sit niveau.

Heldigvis var vejret meget bedre end til DM mellem, hvor det regnede og tordnede. Det holdt tørt og solen kunne nogle gange titte frem.
Kl. 11 lørdag formiddag blev første turen på de første baner sendt i skoven. Heriblandt SNAB´s hold i D21- bestående af Cæcilie Christoffersen, undertegnede og Ulrika. ”De gode undskyldninger” var allerede på plads inden starten. Jeg med en forstuvet fod, Cæcilie med et trælår og Ulrika som lige havde været syg.
Det blev langt fra en topplacering, men det er altid fedt, at få lov til at prøve kræfter med vestjysk terræn

Heldigvis var der andre hold fra SNAB, som kunne tage sig af at få medaljer hentet hjem til SNAB. I H-16 stillede SNAB med holdet bestående af; Magnus, Morten S og Viktor. De levede op til forventningerne om en topplacering. Viktor kunne til sidst løbe i mål som nr. 3 på banen, og dermed gøre det arbejde færdig, som Magnus og Morten havde lavet. Ligeledes blev det til bronze i H-40 til Michael, Jesper og Flemming. Dog måtte begge hold vente med at blive hædret og få medaljer om halsen til om søndagen, da der desværre gik kludder i resultatformidlingen.


Om søndagen var det igen tid til orienteringsløb, denne gang i individuel orientering. Der skulle dystes i Gyttegård, som primært består af granskov og indlandsklitter. Pga. den seneste tids megen regn, var moserne blevet fyldt godt op med vand, så det var nogle gange en våd fornøjelse. Gyttegård er en relativ ”nem og hurtig skov”, men også meget fysisk krævende pga. høj lyng og tung terræn.
Igen viste SNAB fanen med nogle fine resultater. (Desværre holdt fanen ikke til sidst, idet blæsten trak det længste strå, og knækkede stangen til fanen. Men heldigvis holdt den til alle SNABBERE var kommet godt i mål).
I ungdomsklasserne blev det til en flot sejr til Morten i H-12. Eva klarede sig også rigtig flot i D-10, hvor hun fik en 4. plads med kun 21 sekunder op til 3. pladsen.
I H-14 kom Jens Christian på en flot 2. plads. I H-16 kunne Magnus hente sin sidste DM medalje i hus, så han nu har 6 ud af 6 mulige DM medaljer. Han kom på en 3. plads, med konkurrenten Magnus Maag kun 2 sekunder efter sig. De unge medaljetagere ses her.

I D-40 skulle Ulrika forsvare sin titel fra sidste år som dansk mester i orientering i lang distance. Det gjorde hun ganske overbevisende ved at slå nr. 2 med næsten 4 minutter. I H-40 var der tæt kamp om podieplaceringerne, hvor alle 3 placeringer lå indenfor ca. 1 minut. Her kom Jesper på 2. pladsen med kun 50 sekunder op til 1. pladsen. I D65- var der igen tæt kamp, her om 2. og 3. pladsen. Grethe kom på en 3. plads, kun 15 sekunder fra 2. pladsen. Sluttelig vandt Helge sølv i H85-, klassen for de ældste løbere.

 

 

 

 

 

 

 


Selv skulle jeg i skoven kl. 11.04, 8,9 km med 23 poster. Pyha, jeg krydsede fingre for, at min skadede ankel ville holde til turen. Måske er det ikke den bedste måde at få anklen til at hele på, men nu er det trods alt DM, så må man bare bide det i sig. Desværre fik jeg den ære at skulle starte ved start 1, midt på stævnepladsen. Selvom man ved det er ligegyldigt, giver det tit lige lidt nerver på. Dog er det dejligt at blive heppet i gang af klubkammerater.
Jeg skulle løbe på et kort til 1:15.000, hvilket jeg ikke gør så tit. Så afstandsbedømmelsen ved post 1 var ikke så god, da jeg er vant til at løbe på 1:10.000. Derfor begyndte jeg at lede efter posten lidt for tidligt. Jeg tænkte: ”Øv, øv! Dagens første fejltagel-se. Det er aldrig godt at bomme post 1, det følger tit en resten af banen…” Men den tanke fik jeg hurtigt lagt på hylden, og fokuserede på at løbe resten af banen fejlfrit. Hvilket også lykkedes, bortset fra et par små ”sving” som jeg heldigvis rettede op på, så jeg ikke mistede for meget tid.

De sidste poster på banen skulle løbes ude i indlandsklitterne, hvor der var knæhøjt lyng i tuer og vand imellem dem. Jeg var i forvejen godt træt og anklen var ikke helt tilfreds med mig. Det var ualmindeligt fristende at gå lidt engang imellem, men jeg blev ved med at tirre mig selv til at blive ved med at løbe ved at tænke: ”løb hvor de andre ikke løber!”. Selvfølgelig gælder den ikke på de bedste, som jo løber hele tiden, men var alligevel en hjælp til at få benene til at fortsætte.
Det blev ikke til den store spurt for mit vedkommende. Der var absolut ikke mere go´ i mine ben, så jeg måtte kæmpe videre i det tempo jeg havde gjort resten af banen. Det blev til en samlet 4. plads, som jeg egentlig er godt tilfreds med. Selvom man selvfølgelig altid drømmer om mere.

Alt i alt var det en rigtig god weekend, hvor der blev høstet en masse medaljer til SNAB. På søndag er der igen orienteringsløb, hvor der er løb i Kelstrup Plantage hvor SNAB´s klubmesterskab bliver afholdt. Så nu er det med at lade op og fylde nyt benzin på til at kunne give den gas igen.