Mandag eftermiddag talte jeg med to af weekendens hovedpersoner, Amanda som løber og Kaj som stævneleder. De var trætte - men godt tilfredse efter weekendens store stævne.

For hele Snabs arrangørsstab var lørdagen længe ventet. Men der var styr på sagerne, og med fælles hjælp blev stævnepladsen rejst og positionerne indtaget. Der er unægtelig mange funktioner der skal koordineres og udføres; 80 poster skulle sættes ud – og derefter checkes, ure synkroniseres, væske hældes op, speakerplanen gennemgås, kage skæres ud, p-vagten skal være på plads og startmandskabet vågne. Og rigtig meget mere. At arrangere o-løb er en krævende sag.

Men med fælles indsats af rutinerede rotter og friske, nye tiltag lykkedes det Snab at afvikle et meget vellykket KUM. Stævnepladsen var intim og velindrettet, og løberne fra de tre kredse fik hurtigt skabt en god stemning med bannere, t-shirts med slogans og heppekor.

Løberne blev sendt i skoven, posterne blev fundet og snart var der travlhed omkring opløb og resultatformidling. Kaj kunne konstatere, at det hele kørte som det skulle, og tilbagemeldingerne var kun positive. Konkurrencen var reel og de få diskvalificeringer var uden diskussion. Vores ungdomsløbere løb i dag i SYD-kredsens limegrønne t-shirt, de løb med ære og bidrog med værdifulde points til den samlende dyst mellem kredsene. SYD opnåede næst flest points, ØST-kredsen var urørlig, men NORD fik baghjul… Amanda var glad efter løbet; ”Jeg har slet ikke bommet, jeg har løbet godt og er endda foran et par piger som jeg ikke plejer at slå!”
Godt gået, Amanda.

Efter konkurrencens afslutning forlod Amanda, Thomas, Victor og alle de andre skoven for at gøre klar til en festlig aften med sjov og ballade, musik og gang-i-den. ”Alle hyggede sig, dansede og havde det sjovt”, fortæller Amanda. ”Jeg dansede flere gange med Ida Bobach! (junior-verdensmester red.) Og efter at have overnattet sammen med de andre jævnaldrende piger, så kender jeg endnu flere, og jeg glæder mig allerede til næste løb!”

Søndag morgen fortsatte festen med KUM-stafet med Gorm som arrangør. Også det gik rigtig godt. ”Der var mange som bommede 1’eren,” fortæller Amanda, ”men jeg tog det med ro, fik læst kortet ordentligt og fik drejet af det rigtige sted. Endnu et godt løb.” Amandas hold, SYD 8, løb ind på en samlet 19. plads. Ovennævnte Ida afsluttede for NORD 1 og kunne løbe sejren hjem.

I dag er Amandas ben trætte. Hun kan se tilbage på en herlig weekend. Det kan Kaj også, selv om hans arbejde endnu ikke helt er afsluttet. Der er fakturaer, der skal betales, resultater, der skal opdateres og et evalueringsmøde i den kommende uge. - Evalueringsmødets udfald kender jeg ikke, men jeg kan fra sidelinien konstatere, at Snab har bidraget til KUM med bravur.

Se i øvrigt resultater på Gorms hjemmeside

Ved tasterne
Ulrika