Lørdag ved middagstid mødtes ca. 30 Snabere til DM sprint i den sydlige del af Støvring, med stævneplads ved Støvring Gymnasium.

Som altid ved sprint var rammerne omkring stævnet placeret tæt omkring stævnepladsen hvilket var med til at give den herlig intens stemning der ofte kendetegner Sprint.

Særligt publikumspassagerne og placering af start var virkelig med til at øge niveauet af stress hormoner i en lidt utrænet o-løbers mave. Det, kombineret med starttider, der for nogen lå ret sent, gjorde at spændingen var på sit højeste i det øjeblik start bippet lød.

Banerne var primært i skole- og institutionsområder samt omkring rækkehuse og boligblokke.

Så teknisk var det i den lette ende af sprint sværhedsgraden, men med mange poster tæt, gjaldt det om at holde hovedet koldt og især tempoet højt.

Arrangørerne havde sørget for fint solskin - så hvis man fandt en plads med lidt læ, var det muligt virkelig at mærke solens stråler farve kinderne.

Placeringsmæssigt må man sige at SNAB klarede sig fint.

Axel på 9 år løb sig til en flot 5 plads i et felt af noget ældre drenge i H12

I H16 fik Jeppe en fin 9.plads, Felix en 13. plads og Frederik en 18. plads i et skarpt felt.

I D16 var SNAB også repræsenteret - her af Johanne på en flot 9. plads. Eva løb rigtig stærkt og løb sig til helt op til umiddelbart sølv i sin D14 – blot 4 sekunder fra førstepladsen, men et fejlklip kostede desværre placeringen.

I de lidt ældre rækker var der flere af Snabere der kom på skamlen.

Doris Blok vandt guld i D85 og Ulrika i D45.

Magnus markerede sig med en super flot sølv medalje i den hårde H21 - kun 11 sekunder fra sejren. Fedt at se, at en ung Snaber er så tæt på at være Danmarks bedste sprint løber!

Og endeligt var der bronze til Kaj i H50 og Ditte i D40.

Efter en lidt lang - men ikke kedelig- dag, gik turen for Fam Busch's vedkommende til campingpladsen- hvor der blev hygget og ladet op til søndagens ekstra lange baner.

Så blev det søndag og dagen for DM Ultralang. Arrangørerne havde på ny sørget for en flot stævneplads med kort afstand til alt. Og ikke mindst et forrygende forårsvejr – lidt blæsende, men masser af sol.

Banerne lå i det flotte og stærkt kuperede terræn i Rold skov og Rebild bakker. Med en del langstræk på tværs af bakkerne, var et godt vejvalg og et par stærke ben oftest udslagsgivende for de lange baner. Den åbne, ikke udsprungne skov var nådig, så det afgørende var at få læst kurvebilledet, så man kunne skåne benene lidt for de ellers rigelige højdemetre.

På trods af de hårde og lange baner, bød området på en utrolig smuk natur oplevelse, som blev nydt hver gang der var en rimelig mælkesyre balance i benene, tilpas iltforsyning til muskler og hjerne, eller når man lige skulle komme sig efter at have forceret endnu en lyngklædt top.

SNAB klarede sig igen rigtig godt i bakkerne. Axel løb sig til en flot bronze medalje i H12 og Frederik til en 17. plads og gennemførte en hele 9,8 km svær bane- super flot.

I de øvrige klasser fik medaljeskamlerne også besøg af SNAB-sko.

Ulrika vandt guld i D45, Jesper, Martin og Ditte vandt sølv i henholdsvis H45, H40 og D40. Og John debuterede super flot i DM klasserne med en bronze medalje i H45.

Sæsonen må siges at være skudt igang med de første DM'er og formen ser ud til at være fin for SNAB. Og for os der missede en post eller dagene på anden vis ikke faldt ud som ønsket, så vi har heldigvis flere muligheder for at give den gas i sæsonen der venter.

Tak for en herlig weekend:) og inden vi lukker dette skriv- skal der lige lynmeldes fra dagens børnebane: "der var bakker, jeg bommede ikke og det var en lækker præmie"(Dumle slikkepind). Silas 5 år