Orienteringsløb er i høj grad en individuel sport, som i disse Corona-tider i princippet kan dyrkes, uden at man udsætter sig selv eller andre for smittefare. Alligevel er der lukket ned for alle løb og træninger, da der selvfølgelig også er et stort socialt element i sporten, hvor man er i nærkontakt med mange mennesker på stævnepladser eller til træning i klubben.

Vi vil i OK SNAB gerne tilbyde o-løb i en form, hvor nærkontakten helt fjernes, så man tager alene i skoven, løber en bane og tager hjem igen. Det kan vi gøre med det koncept, vi hermed tilbyder. Vi kalder det Print et o-løb. Læs instruktionen og find ugens baner herunder!

Vi har lavet fire baner og hængt poster ud i skoven. Banerne ligger her på siden som pdf til download og print (se vedhæftede filer nedenfor). De er i 1:10.000. Posterne hænger i skoven i en uge, hvorefter der bliver lavet nye baner og hængt nye poster ud.

Vi regner med, at det primært bliver klubbens egne medlemmer, der kommer til at benytte tilbuddet, men det er åbent for alle. Der er en let, en mellemsvær og to svære baner, og der er godt med højdemeter indbygget. Løbere fra andre klubber er velkommen, og man er også velkommen til at prøve sig selv af i skoven, hvis man bare er nysgerrig efter at prøve o-løb, som jo er den mest fantastiske måde at komme i skoven på.

Banerne i uge 14 er i Sønderskoven. Læg mærke til, at start og mål er i den lille park på Tyrelodspynten. Der er ingen markering af start/mål. Parkering er mulig på Jagtvej eller Fredericiagade, og så kan man jo passende bruge opstigningen til Tyrelodspynten som opvarmning. Der er trapper en del af vejen :) Fra Tyrelodspynten kan man nyde en fin udsigt over byen og fjorden, og tættere på Vejle downtown får du ikke en start på et skovløb.

Posterne består denne gang af små o-skærme. De hænger ikke på en stang, men hænger så tæt som muligt ved det sted, der er angivet på kortet, typisk nærmeste træ! Der er ingen enheder af hensyn til smittefare, men banerne vil blive lagt på o-track, så der stadig er et digitalt-socialt konkurrenceelement ;). Banerne er tilgængelige fra mandag d. 30. marts og frem til søndag d. 5. april kl. 14. Der laves nye baner fra mandag d. 6. april.

Det er planen, at der laves nye baner hver uge, så længe øvrige aktiviteter er lukket ned.

Der er fri adgang til banerne fra solopgang til solnedgang.

Tag de nødvendige forholdsregler i forhold til Corona-smittefaren:
•    Man skal undgå kontakt med andre, både før under og efter løbet.
•    Hold afstand til andre løbere i skoven og undlad at konkurrere om at komme først.
•    Lad være med at klaske til skærmen (undgå berøring).
•    Når vi løber, puster og pruster, øges smitterisikoen, så hold ekstra stor afstand.
•    Der er plads nok i skoven til at løbe uden om, eller løbe ind i siden af vejen. Hvis man gerne vil have lov til at overhale en anden løber på en smallere sti, kan man råbe ”Bagfra” hvilket er en anmodning til den foran om at trække lidt til siden så man kan passere i en fornuftig afstand.
•    Generelt skal I tænke jeg godt om og følge myndighedernes anbefalinger, så vi kan gennemføre de åbne orienteringsløb til glæde for så mange som muligt.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan Lars Pagh kontaktes på tlf. 2240 3448. Send gerne en sms, så vi har en fornemmelse af, hvor mange der bruger banerne!

Vi ses - på afstand - i skoven...