Orienteringsløb er i høj grad en individuel sport, som i disse Corona-tider i princippet kan dyrkes, uden at man udsætter sig selv eller andre for smittefare. Alligevel er der lukket ned for stævner og fællestræninger, da der selvfølgelig også er et stort socialt element i sporten, hvor man er i nærkontakt med mange mennesker på stævnepladser eller til træning i klubben.

Vi vil i OK SNAB gerne tilbyde o-løb i en form, hvor nærkontakten helt fjernes, så man tager alene i skoven, løber en bane og tager hjem igen. Vi kalder det Print et o-løb. Læs instruktionen og find ugens baner herunder!

Vi har lavet forskellige baner og hængt poster ud. Banerne ligger her på siden som pdf til download og print (se vedhæftede filer nedenfor). Posterne hænger en uge, hvorefter der bliver lavet nye baner og hængt nye poster ud.

Vi beder alle, der ikke er medlemmer af OK Snab, om at betale 20 kr. pr. bane man løber. Vi sender pengene ubeskåret videre til DOF som et lille plaster på såret, når nu der ikke kommer de sædvanlige løbsafgifter ind. Betal via Mobile Pay til 22 40 34 48 (Lars Pagh)

Banerne i uge 22 er i Bredballe. Her er der mulighed for at løbe både sprint og skov. Start/mål er det grønne område syd for Boelskilde. Banelæggerne er Kaj og Felix, og de har lavet følgende instruktion (skal læses):

Banerne i uge 22 er i Bredballe. Der er både sprintbaner og skovbaner. Alle baner har samme start og mål på en græsplæne syd for Boelskilde. I den vedhæftede fil 'Start uge 22' ses start/mål-området med rødt S. Man kan med fordel parkere ved Bredballe-centeret og følge den lysegrønne sti til Start (600m). Der kan også parkeres på villavejene men vis hensyn til beboerne.

Der er følgende baner:

Skov 1:5.000  2,5m ækvidistancer. Posterne er små skærme
Let 1,5 km
Mellemsvær 2,1 km
Svær 2,8 km
Lang svær 4,0 km
Der er en del overlap på de to svære baner. Lang svær er med kortvend.
Terrænet er meget kuperet og derfor er banelængderne afkortet.

By 1:4.000  2,5m ækvidistancer. Posterne er markeret med rød/hvid snitsling
Begynder 2,0 km
Let 2,2 km
Mellemsvær 2,3 km
Kort svær 2,5 km
Lang svær 4,1 km
Alle længder er korteste vejvalg. På de svære baner er der virtuelle spærringen på kortet. Det betyder at der er skraveringer på kortet men ikke i virkeligheden.  De to svære baner er helt forskellig fra hinanden.

Posterne er klar nu og de samles ind søndag 31/5.
Banelæggerne Felix og Kaj ønsker jer god tur.

Der er ingen IS-enheder af hensyn til smittefare, men banerne vil blive lagt på o-track, så der stadig er et digitalt-socialt konkurrenceelement ;). Banerne er tilgængelige frem til søndag d. 24. maj sidst på eftermiddagen.

Det er fortsat planen, at der laves nye baner hver uge, så længe øvrige aktiviteter er lukket ned.

Tag de nødvendige forholdsregler i forhold til Corona-smittefaren:
•    Man skal undgå kontakt med andre, både før under og efter løbet.
•    Hold afstand til andre løbere i skoven og undlad at konkurrere om at komme først.
•    Lad være med at klaske til skærmen (undgå berøring).
•    Når vi løber, puster og pruster, øges smitterisikoen, så hold ekstra stor afstand.
•    Der er plads nok i skoven til at løbe uden om, eller løbe ind i siden af vejen. Hvis man gerne vil have lov til at overhale en anden løber på en smallere sti, kan man råbe ”Bagfra” hvilket er en anmodning til den foran om at trække lidt til siden så man kan passere i en fornuftig afstand.
•    Generelt skal I tænke jeg godt om og følge myndighedernes anbefalinger, så vi kan gennemføre de åbne orienteringsløb til glæde for så mange som muligt.

Vi ses - på afstand - i skoven...