Den første onsdag i december var vi til det årlige julefidusløb. Amanda og Rikke blev nr. 2 sidste år og havde derfor - traditionen tro - lavet banerne og opgaverne i år. Nedenfor findes resultatliste, kort, opgaver og løsninger i de vedhæftede filer.

En anden tradition er, at vinderne skriver en beretning om arrangementet. Det blev de rutinerede nisser Flemming og Henrik (aka Good ol' Gammelnok 1 og 2). Henriks beretning kommer her:

Første onsdag i december åbnede den vigtige og traditionsrige sæson for fidusløb med Snabs Julenissenatfidusløb. Min sædvanlige fidusløbsmakker, Cecilia var forhindret, men da Flemming J også manglede en makker kort før tilmeldingsfristen, fik vi sat et hold mere på den efterhånden ganske lange liste.

Henved 30 hold – nogle endda med tre deltagere – var i startfeltet, da Amanda og Rikke gav startinstruktion foran klubhuset. Starten gik, og traditionen tro var de fleste hold hurtigt ude af starthullerne – og inde i varmen for at løse fiduser.

Ethvert fidusløb kræver sin helt egen strategi, som afhænger af om man vægter point, ære og håneret højest, eller om det måske er afgørende at vinde retten til at skrive beretning eller arrangere næste års løb – eller ej. Men uanset strategien – når stemningen stiger går der jo sport i det, og så må det briste eller bære.

Vi kom lidt svagt fra start, i og med at ingen af os havde læst indbydelsen, og derfor ikke havde nogen anelse om hvor post 11 skulle være. Og vi havde heller ikke bestukket overnisserne eller duperet dem med en kreativ tilmelding. Så der var ikke andet for end at gå i gang fra en ende af og forsøge at være ligeså kringlede og skarptseende som overnisserne.

Ikke at det er nemt at finde et kamel-øje på Nørreskov-kortet, når armene bliver for korte med alderen, men det lykkedes dog at få sat en del poster på kortet til at begynde med. Om end ynglinge-nisserne Jens og Michael hånligt mente, at vi var noget træge udi fidusløsningen, da de tonsede ud i skoven før os. Men den ler bedst, som ler sidst…!

Undervejs var vi lidt heldige med at skyde fra hoften på noget paratviden om julesange, og vi lykkedes da også med at gætte nogle, men ikke alle, af de poster, vi stødte uventet på i skoven. Så med en lille straf for et par minutters tidstab var det vores fornemmelse, at det nok holdt til podiet. Men kampen var tæt, og der var spænding til det sidste!  Så stor var glæden på Jens og Michaels vegne, da de blev udråbt til den ærefulde andenplads og retten til at arrangere i 2020. Så kan de lære ikke at håne de ældre og erfarne…

Mange tak til Rikke og Amanda for et hyggeligt og sjovt Julenissenatfidusløb.