Ingemar Christian Schjøth er stille sovet ind d. 27. september. Han blev 91 år. Ingemar Schjøth var en af initiativtagerne, da Orienteringsklubben SNAB, Vejle blev stiftet ved en ekstraordinær generalforsamling i Vejle Roklubs orienteringssektion på Rutebilcaféen d. 18. maj 1954, hvor Ingemar også blev valgt som klubbens første formand.

Ingemars mor var svensk, og han havde fået smag for orienteringsløb gennem sin morfar, der dyrkede fjeldløb. Sammen med nogle venner grundlagde han OK SNAB på et tidspunkt, hvor alting i Vejles sportsliv iflg. Ingemar ellers drejede sig om fodbold.

– Mit ophav betød jo, at jeg altid har vidst, hvor nord var, har han muntert bemærket i en gammel artikel om klubben.

Det svenske ophav satte også sit præg på klubbens navn, der er inspireret af det svenske snabb (hurtig), og som man, ifølge en omtale i Vejle Amts Avis d. 19. maj 1954, enedes om, efter at der var ført en forhandling.

De første år havde deltagerne selv kort med til løb, som blev købt i den lokale boghandel i målestoksforholdet 1:40.000, men i 1971 fik SNAB sit første orienteringskort over Nørreskoven. De første mange år havde klubben ikke et klubhus, men lånte nogle omklædningsrum i det lille hus ved Østerbrogade, som stadig ses i det syd-vestlige hjørne af Nørreskovskortet.

Ingemar arbejdede i familievirksomheden A. Schjøth Jern og Stål, som hans farfar havde grundlagt, og som i dag findes på Toldbodvej under navnet Sanistål A/S. Han var desuden meget engageret i Hjemmeværnet. Ingemar efterlader sig hustruen gennem 32 år, Kirsten, samt to sønner, tre børnebørn og et oldebarn. Han blev bisat fra Skovkapellet i Vejle. Æret være Ingemars minde.