Når EM i orienteringsløb for ungdomsløbere (EYOC) afvikles i Bulgarien 27. juni – 1. juli, stiller 2 eller 3 unge løbere fra orienteringsklubben i Nørreskoven til start. Eva Örnhagen Jørgensen er udtaget i D16, Morten Örnhagen Jørgensen er udtaget i H18 og Felix Isaksen er reserve i H16 og kommer afsted i tilfælde af afbud. Dermed er OK Snab repræsenteret ved EM for ungdomsløbere for andet år i træk.

Formand for talentudvalget i OK Snab, Helle Schou er meget glad på de unges vegne.
 - Det er stort og bestemt ikke hverdagskost, at vi har så mange udtaget til EYOC. Morten var også med sidste år i H16 og gjorde det rigtig godt, men ellers skal vi 5 år tilbage, siden vi sidst havde en løber med.

For 5 år siden var det Jens Christian Gammeljord, der var udtaget og også klarede sig rigtig godt. Før det var det Magnus Dewett, der siden kom på junior- og nu seniorlandsholdet. De nye udtagelser er dog ikke helt uventede. Især har Morten og Eva i en årrække opnået mange flotte resultater. Mortens har dog også været hæmmet af en skade, der har begrænset hans sportsudøvelse en hel del. Felix’ udtagelse som reserve er en fortjent anerkendelse af hans store udvikling.

 - Morten er heldigvis godt på vej tilbage, hvilket hans udtagelse vidner om, siger Helle Schou.
 - Felix har også jævnligt vist rigtig gode takter, og i løbet af det seneste års tid har han fået rigtig god fart på sin orientering.

Iflg. Helle Schou deltog yderligere 2 af OK Snabs dygtige talenter i testløbene forud for udtagelserne. De gjorde det også rigtig godt, men konkurrencen er intens blandt de mange dygtige og rutinerede unge orienteringsløbere. I øvrigt er det glædeligt, at Jonas Gabs og Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar også er udtaget til henholdsvis EM og VM. Sammen med Snab’erne deltager de i talenttræningen i TVO, der er med til at udvikle ungdomsløberne i trekantområdet.

Der udtages 4 løbere i D16 hhv. H16. I år er der desuden udtaget 4 løbere i H18. Hvor mange der udtages her, afhænger af løbernes niveau. En uge efter EYOC starter Junior VM (JWOC) i Ungarn for 17-20-årige løbere, så ingen løbere udtages til både EYOC og JWOC.

For at blive udtaget skal løberne ud over niveau også arbejde målrettet og struktureret med deres træning, og have en stabil og alderssvarende høj træningsmængde gennem hele året.

/LP